Yunanistan Yatırımcı Programı Nedir?

Yunanistan Yatırımcı Programı, AB üyesi olmayan ülke vatandaşlarına 26 ülkeden oluşan Schengen bölgesinde serbest dolaşım hakkı sağlayan beş yıllık yatırıma dayalı bir programdır.

Yunanistan Yatırımcı Programı’na Başvuru Koşulları Nelerdir?

Yunanistan Yatırımcı Programı’na başvuru için gerekli olan yatırım:

  • Yunanistan’da bir gayrimenkule an az 250.000 EURO tutarında yatırım yapılmasıdır.

Yukarıdaki yatırım şatının yanı sıra başvuru sahibinin başvuru için gerekli olan adli sicil, sağlık vb. tüm belgeleri sunması gerekmektedir.

Yunanistan Yatırımcı Programı’nın Başvuru İşlem Süresi Ne Kadardır?

Yatırım Programı için başvuru işlem süresi 8 haftadan daha kısa sürmektedir.

Yunanistan Yatırımcı Programı’nın Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Bu yatırım programının başlıca avantajları şunlardır:

  • 26 Avrupa Birliği ülkesinden oluşan Schengen Bölgesi’ne 3 aydan 6 aya kadar vizesiz seyahat hakkı tanımaktadır.
  • Gayrimenkul, başka bir devlet vatandaşı olmaması koşuluyla üçüncü kişilere kiralanabilmektedir.
  • Oturum müsaadesinin işlem süresi oldukça kısadır.
  • Yatırım tutarı, Avrupa’daki ülkeler içerisinde talep edilen en düşük yatırım tutarlarından biridir.
  • Fiziki olarak ülkede bulunmamak, 5 yıllık oturum izninin sonraki 5 yıllık dönem için yenilenmesine engel teşkil etmemektedir.
  • Başvuranın eşi ve 21 yaşın altındaki çocukları, aile üyesi olarak sayılmaktadır.