İngiltere Tier 1 Yatırımcı Vizesi Nedir?

İngiltere Tier 1 Yatırımcı Vize Programı, 2008 yılında uygulanmaya başlayan AB üyesi olmayan ülkelerin vatandaşlarına, İngiltere’de sürekli oturum izni almayı sağlayan bir programdır.

İngiltere Tier 1 Yatırımcı Vizesi’ne Başvuru Koşulları Nelerdir?

İngiltere Tier 1 Yatırımcı Vizesi’ne sahip olabilmek için aşağıdaki koşulların sağlanması gerekmektedir:

  • İngiliz hükümet tahvillerine veya özel şirket tahvillerine beş yıl boyunca muhafaza edilmek koşulu ile en az 2 Milyon Sterlin tutarında yatırım yapılması gerekmektedir.
  • Başvuru sahibi, 5 yıllık süre sonunda daimi oturum hakkı için başvuruda bulunabilecektir. (Bunun için yatırımcının 5 yıllık süre içerisinde her yıl için en fazla 180 gün ülke dışında bulunması gerekmektedir.)
  • Başvuru sahibinin ‘İngiltere’de Yaşam Testi’ni ve ‘İngilizce Testi’ni geçmesi gerekmektedir.

İngiltere Tier 1 Yatırımcı Vizesi Başvuru İşlem Süresi Ne Kadardır?

İngiltere Tier 1 Yatırımcı Vizesi için başvuru işlem süresi en fazla 8 haftadır.

İngiltere Tier 1 Yatırımcı Vizesi’nin Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Bu programın sağladığı başlıca avantajlar şunlardır:

  • Yatırımcı, eşini ve 18 yaşın altındaki çocuklarını İngiltere’ye beraberinde getirme hakkını kazanmaktadır.
  • Çifte vatandaşlık elde etme olanakları mevcuttur.
  • Çocukların ücretsiz eğitim görme hakkı bulunmaktadır.
  • İşlem süreci en hızlı göçmen programlarından birisidir.
  • Belirli şartların sağlanması sonucunda vatandaşlık için başvuruda bulunulabilecektir.