St. Kitts ve Nevis Yatırım Yolu İle Vatandaşlık Programı Nedir?

St. Kitts ve Nevis Vatandaşlık Programı 1984 yılında yürürlüğe girmiştir. Dünyanın en eski yatırım yoluyla vatandaşlık programı olarak kabul edilmektedir ve bu program yatırımcıların St. Kitts ve Nevis ekonomisine katkıda bulunması koşuluyla vatandaşlık vermektedir.

St. Kitts ve Nevis Yatırım Yolu İle Vatandaşlık Programı’nın Başvuru Koşulları Nelerdir?

Yatırımcılar, Vatandaşlık Programı’na aşağıdaki koşullarda başvurabilmektedir:

  • Yatırımcı en az 18 yaşında olmalıdır.
  • En az 400,000 ABD Doları tutarında gayrimenkul satın alınması (bu gayrimenkulün en az 5 yıl boyunca muhafaza edilmesi gerekmekte) veya Şeker Endüstrisi Çeşitlendirme Vakfı’na iadesiz başvuru sahibi için en az 250,000 ABD Doları tutarında katkıda bulunulmalıdır (Şeker Endüstrisi’ne yapılacak olan yatırım değeri başvuru gerçekleştirecek olan kişi sayısına bağlı olarak değişmektedir.)
  • Başvuru sahibinin adli sicil kaydı olmamalıdır.
  • Başvuru sahibi için 50,000 ABD doları tutarındaki hükümet işlem bedellerinin ödenmesi gerekmektedir.
  • Başvuru sahibi için 7,500 ABD Doları tutarındaki denetim/değerlendirme bedelinin ödenmesi gerekmektedir.

St. Kitts ve Nevis Yatırım Yolu İle Vatandaşlık Programı Başvuru İşlem Süresi Ne Kadardır?

Bu program için işlem süresi 4 ile 9 ay arasında değişmektedir.

St. Kitts ve Nevis Yatırım Yolu İle Vatandaşlık Programı’nın Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Bu programın başlıca avantajları şunlardır;

  • Birleşik Krallık, Kanada ve Schengen bölgesindeki ülkeler dahil olmak üzere dünyanın 130 ülkesine vizesiz seyahat etme olanağı sağlamaktadır.
  • Çifte vatandaşlığa müsaade edilmektedir.
  • Fiziki olarak ikamet etme zorunluluğu bulunmamaktadır.
  • Adada ikamet etme hakkı sağlamaktadır.