Malta Kişisel Yatırımcı Programı (MKYP)

Bu program ile Malta’ya “2014 tarihli ve 47 sayılı Yasal Tebligat ile Malta Cumhuriyeti Bireysel Yatırımcı Programı” düzenlemelerinde belirtilen yatırımları yapan kişilere vatandaşlık hakkı tanınmaktadır.

Bu program dahilinde yatırımcının vatandaşlık hakkı elde etmesi için, en az 18 yaşında olması ve aşağıdaki şartları karşılaması gerekmektedir:

  • Milli Gelişim ve Toplumsal Fonu'na (MGTF) €650,000 bağış yapma,
  • Malta'da en az 5 yıl elde tutulmak üzere, en az €350,000 değerinde gayrimenkul satın alma veya 5 yıllık bir süre için yıllık kira değeri en az €16,000 olan içinde oturulmaya müsait bir gayrimenkul kiralama,
  • Hisse senetleri, tahviller veya Identity Malta tarafından belirlenmiş diğer özel amaçlı kurumlara en az €150,000 değerinde yatırım yapma,
  • Her başvuran için en az €50,000 değerinde evrensel sağlık sigortası edinmek.

Bu program, yatırımcılara bazı önemli avantajlar sunmaktadır:

  • Eşi, evlenmemiş olmaları ve başvuran kişiye mali açıdan bağımlı olmaları şartı ile 26 yaşına kadar olan çocukları (kendi çocukları veya eşinin çocukları), başvuran kişi ile yaşıyor ve mali açıdan başvuran kişiye bağımlı olmaları şartı ile, 55 yaşından büyük kişiler (örneğin ebeveynler, büyükanne veya büyükbaba) de asıl başvuran ile birlikte Malta Kişisel Yatırımcı Programı’na dahil edilebileceklerdir.
  • Amerika dahil olmak üzere 160’tan fazla ülkeye vizesiz seyahat imkanı tanınmaktadır.
  • Başvuran ve ailesi, AB’ye üye tüm ülkelerde, Norveç, İzlanda, İsviçre&Lihtenştayn’da yaşama, çalışma, öğrenim görme hakkı elde edebileceklerdir.
  • Çift vatandaşlığa izin verilmektedir.