Dominika Vatandaşlığı Programı Nedir?

Dominika Vatandaşlığı Programı, Dominika Vatandaşlık Kanunu’nun 8. ve 20. maddeleri ile Anayasası’nın 101. maddesinde düzenlenmiş olup, yatırımcıların Dominika ekonomisine katkıda bulunmasını öngören bir programdır. 2015 yılının Ocak ayından bu yana, Dominika’da vatandaşlık programına gayrimenkul yatırımı yapmak suretiyle de başvurulabilmektedir.

Dominika Vatandaşlığı Programına Başvuru Koşulları Nelerdir?

Yatırımcılar Vatandaşlık Programına aşağıdaki koşulları sağlamak suretiyle başvurabilmektedir:

  • Yatırımcının 21 yaşın üstünde olması gerekir.
  • Geri ödemesiz en az 100,000 ABD Doları tutarında yatırım yapılmalı (söz konusu miktar başvuruda bulunacak kişi sayısına bağlı olarak değişmektedir.) veya en az 200,000 ABD Doları tutarında gayrimenkul satın alınmalıdır.
  • Başvuruda bulunanın adli sicil kaydı bulunmamalıdır.
  • Hükümet tarafından başvurunun onaylanmasını takiben sadakat yemini edilmesi gerekmektedir.

Dominika Vatandaşlığı Programı Başvuru İşlem Süresi Ne Kadardır?

Başvuru işlem süresi 6 ile 8 ay arasında değişmektedir.

Dominika Vatandaşlığı Programı’nın Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Bu programın başlıca avantajları aşağıdaki gibidir:

  • Fiziki olarak ikamet zorunluluğu bulunmamaktadır.
  • Başvuru sahibi tam vatandaşlık elde etmekte ve bu vatandaşlık altsoylara intikal edebilmektedir.
  • Çifte vatandaşlık kabul edilmektedir.
  • 90 ülkeye vizesiz seyahat etme olanağı bulunmaktadır.